FAQ matkalle tarvittaviin viisumeihin

Mikä on viisumi?

Viisumi on kohdemaan viranomaisten myöntämä asiakirja, jolla annetaan lupa saapua kyseiseen maahan.  Matkustajan vastuulla on selvittää, tarvitaanko viisumeja tulevalle matkalle.  Mene Pikakatsaus viisumeihin -osioon nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset matkakohteisiin.    

Mitä tarvitaan viisumin hakemiseen?

Vaikka yksityiskohtaiset vaatimukset vaihtelevat, vaativat useimmat maat matkustajia lähettämään tuoreet passikuvat, täyttämään hakemuslomakkeen ja toimittamaan voimassaolevan passin.  Viisumia varten tarvitaan passi, jonka tyhjälle sivulle myönnetty viisumi liitetään.  Myös muita asiakirjoja, kuten yksityiskohtainen matkasuunnitelma, tietoa terveydentilasta sekä kutsukirjeitä, voidaan vaatia.  Toistuvat muutokset viisumimääräyksissä ja -vaatimuksissa tekevät matkasuunnitelmaan liittyvistä hauista sekavia ja aikaa vieviä. CIBTvisas -yritys helpottaa sekavaa tilannetta ylläpitämällä asiakkaillensa avointa tietokantaa, jossa on ajantasaiset tiedot yli 200 valtion viisumivaatimuksista. 

Miten CIBTvisas hankkii viisumit?

CIBTvisas hankkii viisumit toimittamalla hakemuksen ja muut tarvittavat asiakirjat puolestasi suurlähetystöön tai konsulaattiin. Hakijan ei pääsääntöisesti tarvitse henkilökohtaisesti mennä kohdemaan suurlähetystöön tai konsulaattiin, eikä olla muuten yhteydessä heidän kanssaan.  Mene Pikakatsaus viisumeihin -osioon nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset matkakohteisiin. 

Tarvitaanko viisumin hankkimiseen passi?

Lähestulkoon kaikkien maiden viisumit leimataan tai kiinnitetään passissa sitä tarkoitusta varten oleville sivuille. On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksia. Nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset matkakohteisiin, mene Pikakatsaus viisumeihin -osioon.

Tarvitsevatko muut kuin Suomen kansalaiset viisumin?

CIBTvisas tarjoaa tietoa viisumivaatimuksista eri maiden kansalaisille. Riippumatta kansalaisuudesta, CIBTvisas tarjoaa tiedot viisumivaatimuksista useimpiin matkakohteisiin. Mene Viisumit-osioon nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset tiettyjen maiden kansalaisille ja erityisiin matkakohteisiin aloittaaksesi haku jo tänään.

Kuinka nopeasti CIBTvisas käsittelee viisumihakemukset?

Viisumin käsittelyyn menevä aika riippuu kohdemaasta.  CIBTvisas voi käsitellä useiden kohteiden viisumit jopa yhdessä päivässä.  Mene Viisumit-osioon ja valitse kohdemaa selvittääksesi viisumin käsittelyajan..

Voiko CIBTvisas hankkia viisumihakemusta varten tarvittavia lisäasiakirjoja, kuten kutsukirjeitä tai vahvistuksia?

Kutsukirjeet tai -vahvistukset ovat kohdemaan ulkoministeriön hyväksymiä asiakirjoja. Nämä asiakirjat laillistavat vierailun kohdemaassa.  CIBTvisas voi hankkia puolestasi kutsukirjeitä tai -vahvistuksia tiettyihin maihin. Lisätietoja löydät Kutsut ja vahvistukset -sivuiltamme.

Voiko sähköpostilla toimittaa täytetyn hakemuksen ja kopion passista viisumihakemusta varten?

Lähestulkoon kaikkien maiden viisumihakemusta varten vaaditaan alkuperäinen passi ja hakijan allekirjoittama hakemus.  On kuitenkin olemassa muutamia poikkeuksia. Mene Viisumit-osioon nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset matkakohteeseen.

Lasketaanko passissa oleva valokuva passikuvaksi? Voiko toimittaa itse tuotettuja digitaalisia passikuvia?

Viisumihakemukseen liitettävien valokuvien tulee täyttää tietyt vaatimukset kuvan koosta, taustasta ja tulosteen paperista.  Tavallinen koko passikuvalle on 45 mm x 35 mm, ja monet lähetystöt vaativat tuoreen kuvan.  Huomaa, että mahdollisesti itse otettujen digitaalisten passikuvien tulee myös täyttää perusvaatimukset (väri, neutraali tausta) ja ne tulee olla tulostettu aidolle valokuvapaperille. Voit lähettää kuvan meille sähköisesti ja me tulostamme kuvan puolestasi. 


Onko CIBTvisas jo saanut asiakirjat?

Seurataksesi tilaustasi katso Tarkista tila, josta löytyy ajan tasalla oleva tilauksen tilanne. Voit seurata tilaustasi joko tilausnumerolla ja matkustajan sukunimellä tai matkustajan syntymäajalla ja sukunimellä. Jos sinulla on oikeudet hallita yrityksesi tilejä, voit kirjautua sisään ja nähdä kaikki hallinnoimasi tilaukset.

Mitä CIBTvisas-palvelumaksuun sisältyy?

Viisumin käsittelyyn liittyvät kulut sisältävät konsulaattien kulut ja CIBTvisas-palvelumaksut. Konsulaatin palvelumaksut riippuvat kohdemaasta sekä anottavan viisumin tyypistä ja kestosta. Huomaa, että konsulaattien palvelumaksut saattavat milloin tahansa muuttua ilman ennakkovaroitusta eri maiden hallintoelimien toimesta. CIBTvisas-palvelumaksut riippuvat tilatusta palvelusta ja halutusta käsittelyajasta.  Palvelumaksumme ylläpitävät ja takaavat viisumien käsittelypalvelun parhaimman mahdollisen laadun. Yrityksemme ja eri maiden konsulaattien palvelumaksut viisumia haettaessa ovat selkeästi esillä CIBTvisas-infopaketissa. Mene Viisumit -osioon nähdäksesi yksityiskohtaiset viisumivaatimukset matkakohteeseen.

Mitä maksutapoja CIBTvisas hyväksyy?

CIBTvisas hyväksyy seuraavat luottokortit: Visa, American Express ja Mastercard. Sopimuksesta riippuen palvelun voi myös maksaa muilla tavoilla.

Pitääkö ulkomaanmatkalle hankkia rokotus?

On maita, jotka vaativat viisumihakemukseen liitteeksi rokotustodistukset tiettyjä sairauksia vastaan. Kaikki viisumia varten pakolliset rokotukset on selkeästi esitetty CIBTvisas-infopaketissa. Huomaa, että myös muita rokotuksia saatetaan suositella. Tarkempaa tietoa suositeltavista rokotuksista matkallesi saat omalta lääkäriltäsi tai oheisesta linkistä:https://www.rokote.fi/

Mistä löytyy tietoa uusimmista matkustustiedotteista?

Tietoa koko maailman kattavista ajankohtaisista matkustustiedotteista, julkisista ilmoituksista ja konsulaattien välittämistä tiedoista löydät ulkoministeriöstä.

Viisumin tarkistus

Suomen passin haltijat: Katso, vaaditaanko kohteeseen viisumi.

Katso kaikki maat

Palvelulupaus

CIBTvisas -yrityksen maailmanlaajuinen viisumitiimi on sitoutunut tarjoamaan ammattitaitoista asiakaspalvelua. CIBTvisas on vastaisuudessakin nopein, helpoin ja turvallisin tapana hankkia tarvittavat viisumit matkustamiseen.

Premium Palvelu

Anna asiantuntijatiimimme hoitaa viisumihakemuksesi alusta loppuun. Henkilökohtaisen konsultoinnin, ajantasaisten muistutuksien ja vaiheittaisen ohjeistuksen ansiosta voit olla rauhassa tietäen, että asiantuntijamme auttavat sinua saamaan viisumisi ilman ylimääräisiä viiveitä.

Lue lisää