Vientiasiakirjat

Jokainen vienti- ja tuontialalla työskentelevä tietää tämän yksinkertaisen faktan: oikeanlainen paperityö on ehdottoman tärkeää. Puuttuvat tai virheelliset asiakirjat lisäävät riskejä, aiheuttavat viivästyksiä ja ylimääräisiä kustannuksia tai voivat jopa vaarantaa sopimuksia.

CIBTvisas tarjoaa sinulle vuosien kokemuksen sekä asiantuntevat ammattilaiset. Näin pystymme takaamaan, että saat tarvitsemasi asiakirjat aina ajoissa.

Palvelumme on näin yksinkertaista: toimita asiakirjat meille sähköisesti varmistamme niiden paikkansapitävyyden ja toimitamme ne eteenpäin oikealle taholle. Voit seurata asiakirjojen etenemistä koko ajan reaaliajassa. Palautamme valmiit asiakirjat takaisin joko kuriirilla tai salatun palvelun kautta, nopeimmillaan jopa tunnin sisällä.

Säästä aikaa ja hermoja. Pystyt keskittymään ydinliiketoimintaasi.

CIBTvisas -palvelulla saat oman asiantuntijan käyttöösi, joka toimii yhteyshenkilönäsi koko tilauksesi ajan. Hoidamme kaiken tarvittavan puolestasi: asiakirjojen vahvistukset, käännökset, tiedonvaihdon, notaarin palvelut sekä muut tarvittavat tahot. Suurlähetystöjen- sekä muiden tahojen maksut hoidetaan puolestasi käytössä olevalla valuutalla ja maksutavalla. Käyttämällä CIBTvisas -palvelua vienti- ja tuontiasiakirjoihin voit keskittyä omaan liiketoimintaasi.

Vaihe 1
Valitse varmennettava asiakirja

Vaihe 2
Vastaanota tilausvahvistus ja tarvittavat lomakkeet

Vaihe 3
Lataa tarvittavat asiakirjat suojatun portaaliin kautta

Vaihe 4
Valmiit asiakirjat toimitetaan valitsemaanne toimitusosoitteeseen

Asiakirjat, joita yleensä käsittelemme:

Alkuperätodistukset

Alkuperätodistus vahvistaa vientituotteiden alkuperän. Se myönnetään yleisesti tavaroille, jotka myydään ulkomaille pysyvästi. Alkuperätodistusta voidaan pyytää kaupallisista syistä tai tullia varten.

Alkuperätodistusten myöntämisestä vastaa paikallinen Kauppakamari ja käytössä on kahta erilaista todistusta:

 • Arabimaiden alkuperätodistus - tätä käytetään yksinomaan vientiin Arabiliiton maihin (poislukien Egypti) ja se käsitellään yhdessä kauppalaskun kanssa.
 • Euroopan Unionin alkuperätodistus - Euroopan yhteisöä käytetään muiden kuin arabimaiden, Egyptin ja Iranin suhteen (ellei sitä erikseen pyydetä muille arabiliigan maille).
 • Laskut ja pakkausluettelot
 • Hajj- ja Umrah-asiakirjat (ainoastaan sertifiointi)

Sääntelyä koskevat asiakirjat

Sääntelyasiakirjat sisältävät pätevyyskohtaiset säännöt sekä ohjeistukset ja niillä varmistetaan, että voimassa olevia kaupankäynnin vaatimuksia ja määräyksiä noudatetaan.

Yleisimmät toimialat, joihin sääntelyasiakirjoja tarvitaan, ovat:

 • Farmaseuttiset tuotteet
 • Kosmetiikka
 • Torjunta-aineet
 • Biologiset aineet
 • Lääketieteelliset laitteet
 • Ruoka ja maatalous

Sääntelyasiakirjoja myöntää yleensä paikallinen toimivaltainen viranomainen tai organisaatio, joka voi olla myös ammattiyhdistys tai ministeriö.

EUR 1 & A.TR. tavaratodistukset

Tavaratodistus myönnetään niille EU-viejille, joiden vietävät tavarat ovat tullietuussopimuksen mukaisia niiden maiden kanssa, jonka kanssa EU:lla on vapaakauppasopimus. Tämä todistus sallii tavaroiden tuonnin kyseiseen maahan vähennetyllä tullilla, joissakin tapauksissa kokonaan tullitta.

Tavaratodistuksia on monia, mutta niistä yleisimmät ovat EUR 1 -todistus ja A.TR-todistus.

ATA Carnet

ATA Carnet on kansainvälinen tullien käyttämä vienti- ja tuontiasiakirja. Se on helpoin tapa viedä nopeasti pilaantuvia tuotteita väliaikaisesti maahan tulli- ja verovapaasti.

Carnetia kutsutaan usein 'myyntitavaran passiksi', sillä tämä korvaa tarpeen tavanomaisille tulliasiakirjoille. Carnetit mahdollistavat nopean ja ongelmattoman tavaran tuonnin Carnet -ohjelmaan kuuluviin maihin. Tuontihetkellä ei tarvitse enää maksaa tullimaksuja ja/tai paikallisia veroja. Niitä voidaan käyttää useita matkoja, ne ovat voimassa vuoden ja kattavat yli 70 maata.

Carnetteja voidaan käyttää kolmessa eri tarkoituksessa:

 1. Kaupalliset näytteet (carnet on kaupallinen asiakirja ja esitettyjen arvojen on heijastettava Iso-Britannian sen hetkistä vähittäisarvoa).
 2. Tavarat, jotka on tarkoitettu esittelyyn tai käytettäväksi messuilla, näyttelyissä tai muissa vastaavissa tapahtumissa.
 3. Ammattikäyttöön tarkoitetut välineet (jotka on tarkoitettu yksinomaan haltijan tai hänen nimetyn edustajan käyttöön tai käyttöön haltijan valvonnan alla).

ATA carnetit takaavat ulkomaiden tulliviranomaisille, että kaikki tullit ja verot maksetaan, jos ehtoja, joiden nojalla tavarat tuodaan maahan, ei noudateta.

Free sale -todistukset

Vapaamyyntitodistus tarvitaan kolmanteen maahan vietäviin tavaroihin, joilla ei välttämättä ole omaa sääntelykehystä tietyille tuotteille ja he haluavat hyväksyä vientimaan tai kauppajärjestön sääntelystandardin.

Kun ollaan viemässä tavaraa kolmansiin maihin, yrityksiä pyydetään usein toimittamaan todistus vapaasta myynnistä osana vientiä koskevaa asiakirjaa. Free sale -todistus on EU:n vastuuhenkilön antama todistus siitä, että tuote/tuotteet ovat EU:n tuoteasetuksien mukaisia ja sitä voidaan myydä vapaasti kaikkialla EU:ssa. Jotkut EU:n ulkopuoliset maat pitävät Free sale -todistusta myös todisteena siitä, että tuotteet ovat turvallisia.